Мигдальне молоко

Сьогодні розповім про один дуже простому в приготуванні, але шалено смачне та корисне напої — мигдальному молоці! У ньому приблизно в 4 рази більше кальцію, у порівнянні з коров’ячим молоком, а так само достаток вітамінів групи В, магнію, калію, і фосфору.

Спочатку я вас трохи здивую 🙂 Сама дуже здивувалася, коли дізналася, як ми помиляємося, думаючи, що немає нічого корисніше коров’ячого молока.

Мало хто знає, і я донедавна не знала, що користь коров’ячого молока занадто «роздута» і розрекламована. Це вже стало якимось культом. Насправді коров’яче молоко перестає засвоюватися приблизно в 20 років, так що починаючи з цього віку ні грама кальцію і всього іншого, що в цьому молоці міститься, організм уже не отримує. Доведено, що вживання коров’ячого молока в дорослому віці найчастіше викликає неприємності, пов’язані з травленням: здуття, надмірне газоутворення, печію та інші небажані ефекти. Крім того, коров’яче молоко у великій кількості містить козеін, призначений для формування рогів і копит, і людському організму він ну вже точно не потрібен. Він застоюється в кишечнику і уповільнює процес травлення.

До того ж, коров’яче молоко поступається багатьом продуктам за змістом цього самого кальцію, особливо горіхів. А адже з горіхів можна отримати дуже-дуже смачне молочко! Багате вітамінами, набагато більш корисне, ніж коров’яче. І рекомендується його пити не тільки дорослим, але й дітям. А якщо при приготуванні додати ще й свіжі фрукти, вийде чудовий молочно-фруктовий коктейль, від якого точно ніхто відмовитися не зможе 🙂
Отже, для приготування склянки мигдалевого молока нам знадобиться:

мигдаль, 1/2 склянки;
0,3 літра питної води;
блендер, ситечко, шматочок марлі для фільтрації
фрукти, мед за смаком

Спочатку робимо «заготовку»: замочуємо на 8-12 годин наш мигдаль в склянці питної води (можна з ранку на весь день, а можна на ніч). Я зазвичай замочую вранці, а ввечері замість вечері випиваю стаканчик цієї смакоти.

Коли мигдаль розбух, бажано зняти з нього шкірку (можна і не знімати, але так молоко буде ніжніше). Далі заливаємо 0,3 літра води і збиваємо за допомогою блендера. Збивати потрібно не менше 2-3х хвилин, щоб мигдаль як слід подрібнити, віддавши все корисне, що в ньому є.

На цьому етапі можна додати фрукти — зазвичай я додаю банан, виходить дуже смачне поєднання, і саме мигдальне молоко стає по відчуттях більш «жирним», «вершковим», ситним. Додавайте будь-які фрукти на ваш смак! Для додаткової солодощі ще можна додати 1 ч.л. меду.

Потім кладемо на ситечко шматочок марлі, складений в 2 шари і проціджуємо отримане молочко. Чим довше проціджують, тим краще ви його збили. Зазвичай цей процес займає хвилин 5-10. Все, надзвичайно корисний і смачний напій готовий! Смачного 🙂

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.